Novo

Glagoljica

Od 210.00 Kn

Obriši
Želim Dodavanje u popis želja Dodano na listu želja
SKU0073 Kategorije,

Glagoljica je dio hrvatske povijesti i kulture, a Hrvati su počeli pisati glagoljicom u 9. stoljeću. Zadržala se u liturgijskim i upravno-pravnim tekstovima do 19. stoljeća. Postoje dva tipa glagoljice: obla koju je poznavao sav slavenski svijet i uglata koju su koristili samo Hrvati. Najpoznatiji hrvatski glagoljaški spomenik je Bašćanska ploča, pisan je prijelaznim oblikom glagoljice, a nastao je oko 1100. godine.

Ovo je kratka priča o glagoljici koju smo željeli ovim projektom pretočiti u dekoraciju za interijere, lijep suvenir ili poklon. Slova uglate glagoljice su nas zaintrigirala i željeli smo kroz ovaj projekt spojiti hrvatsku povijest i kulturu s grafičkim dizajnom kako bismo u konačnici dobili ovaj poster. Uvodno poglavlje ujedno je tekst koji se nalazi na posteru kao kratka informacija o glagoljici.

Poster glagoljice dolazi u tri verzije: crni, plavi i zlatni. Crni poster lako će se uklopiti u svaki interijer, dok smo plavi namijenili za modernije i minimalističke prostore te one koji odvažnijim bojama dekoracije žele oplemeniti svoj prostor. I crni i plavi poster glagoljice tiskani su na polusjajnom 200 g papiru.

Treću verziju glagoljice koju imamo u ponudi je – zlatna glagoljica. Željeli smo u ponudi imati i ovaj elegantan poster na kojem su slova glagoljice tiskana zlatnom bojom. Ovaj poster tiskan je na 250 g mat papiru.

Osim toga, valja spomenuti kako su svi posteri glagoljice u formatu 50×70 cm te njihova veličina odgovara standardnim okvirima.  Hdizajn poster stiže pakiran u tubu i ima hdizajn suhi žig. Veličina postera odgovara standardnim okvirima. Okvir nije uključen u cijenu. Boja isprinta može se malo razlikovati od boje na vašem ekranu.

Hdizajn poster glagoljice, kao i sav naš asortiman, u potpunosti je osmišljen u našem dizajnerskom studiju te proizveden u Hrvatskoj, a dostava je besplatna.

Boja

crna, plava, zlatna

Dimenzije

50×70 cm