10. rujna 2021.

Trendovi za jesensko uređenje interijera

Jesen je godišnje doba kada vašem domu treba dodatne topline, boja i ugodne atmosfere kako biste stvorili mjesto za opuštanje, rad, uživanje…

Dani postaju sve kraći, a noći svježije. Sve nam to govori da je nova sezona uređenja vlastitog doma tu, a njoj će se posebno veseliti svi oni koji su čeznuli za bogatom jesenskom paletom boja, ugodnim tekstilom te prilikom da nakon vrućeg ljeta urede svoj prostor za razdoblje u koje ulazimo, a tijekom kojeg ćemo sve više boraviti u naša najdraža četiri zida. Jesen je godišnje doba kada vašem domu treba dodatne topline, boja i ugodne atmosfere kako biste stvorili mjesto za opuštanje, rad, uživanje. Evo nekoliko trendova vezanih uz jesensko uređenje interijera:

Zemljane boje

Ako niste sigurni koja bi boja trebala prevladavati u vašem domu ove jeseni, onda valja reći kako se najviše spominju zemljani, neutralni tonovi. U paleti tih jesenskih boja, najviše je ove godine zabljesnula terakota te boja pijeska.

Vintage dekor i namještaj

Ako je vaš dom uređen modernim namještajem, ne morate se bojati kojeg vintage komada. Bilo da se radi o vazi vaše bake, svijećnjaku s nekog sajma sa starinama ili većem komadu namještaja koji je renoviran, sigurni smo da će se odlično uklopiti u interijer. Antikni komadi pomiješani sa suvremenim komadima, bilo da je riječ o dekoraciji ili namještaju, spriječit će da vaš dom izgleda bezdušno i dosadno te će vašem interijeru dati karakter i posebnost.

Posteri

Nakon što ste odabrali paletu boja koja će prevladavati u Vašem domu, odlična dekoracija interijera su dakako – posteri. Odaberite ih u onim bojama koji će se uskladiti s ostalom dekoracijom, ukrasnim jastucima, tekstilom, namještajem. Osim toga, možete izabrati i one koji će biti izražajniji  te tako, ako ste skloni minimalističkom uređenju, mogu biti glavna dekoracija vašeg interijera.

Svijeće i lampe

Svi smo već primijetili kako su dani sve kraći što se više približavamo kraju godine. No, prilika je to da ponovno naš dom učinimo ugodnim prostorom u kojem će umjesto prejake i često neugodne rasvjete glavnu ulogu imati svijeće i lampe (stolne i podne) s ugodnim svjetlom. Svijeće i lampe mogu biti odlična dekoracija, a u isto vrijeme izvršavati ulogu osvjetljavanja interijera u večernjim i noćnim satima. Uskladite ih s ostalim namještajem i bojama u prostoru i malo više pozornosti obratite na svijeće jer opreza nikada dosta kad je u pitanju vatra u domu.

Priroda unutar četiri zida

Kako ćemo dolaskom hladnijih i kraćih dana sve više boraviti u našem domu, važno mjesto u interijeru trebale bi imati biljke. To ne znači da bi dolaskom hladnijih dana svoj dom trebali pretvoriti u staklenik i pretrpati biljkama. Važno je da provjerite u kakvom su stanju postojeće biljke, pronađete im prikladno mjesto ili nabavite neke nove biljke i tegle koje će vam osvježiti prostor i stvoriti osjećaj povezanosti s prirodom premda ste unutar četiri zida. Osim toga, unošenje prirode u interijer ne mora značiti doslovno nizanje posuda s biljkama. Dobre stvari su i namještaj izrađen od prirodnih materijala (ratan, drvo…) ili tkanine (vuna, lan, pamuk).

I na kraju, uživajte u uređenju vašeg doma. Neka prvenstveno stilom bude onakav kakav će najbolje odgovarati vama i vašim ukućanima te u kojem ćete se osjećati sigurno i opušteno.

Zatvori
Prijavi se
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici Nema proizvoda u košarici