16. veljače 2021.

Posteri kao odlična dekoracija za interijere s karakterom

Cjenovno pristupačni, posteri zaokružuju uređenje interijera te ponekad potpuno transformiraju određeni prostor i daju mu karakter.

Danas se sve više posvećuje pažnje uređenju interijera i sve je veći broj onih kojima nije svejedno kako će izgledati njihova dnevna ili spavaća soba, ured, kuhinja. Nakon što su postavljeni krupniji komadi namještaja, kreće kreativan proces dekoriranja prostora, a onda i pitanje – Što staviti na zidove? Mogućnosti su brojne, no jedan od najznačajnijih trendova dekoriranja zidova su – posteri. Cjenovno pristupačni, posteri zaokružuju uređenje interijera te ponekad potpuno transformiraju određeni prostor i daju mu karakter.

Stvaranje određenog stila interijera je složena stvar, a nije na odmet da se pritom ne vodite samo vlastitim instinktom i ukusom, već i savjetima stručnjaka. Što se tiče ukrašavanja posterima, riječ je o jednom od najekonomičnijih i najučinkovitijih načina za promjenu u interijeru. Različiti stilovi, veličine i teme postera omogućuju vam da vaš interijer prilagodite svakom stilu. Osim toga, uz pomoć postera moguće je vizualno povećati prostor te ga učiniti zanimljivijim.

Art pristup

Posteri se ugrubo mogu podijeliti u tri vrste: art/grafički posteri, tekstualni i fotografski. Za tekstualne postere više će se odlučiti oni koji uređuju radni prostor. Uz dobru fotografiju svom prostoru možete dati obiteljski, osobni karakter ako se odlučite da uokvirite neke od vama najdražih fotografija iz vašeg života. Pritom nikako ne treba smetnuti s uma ni art fotografije kojima također možete oplemeniti svaki interijer.

Art posteri su pak ona nama osobito bitna vrsta koju i sami nudimo u našoj trgovini. Na tržištu postoje posteri različitih vrsta, od minimalističkih i umjetničkih pa sve do pop ili postera s realističnim vizualima. Na vama je da odaberete one koji će se najbolje uklopiti u vaš interijer i nadopuniti ga.

Nerijetko minimalistički, s elegantnim linijama i bez nepotrebnih detalja, hdizajn posteri mogu odlično nadopunjavati suvremene interijere.

I mi na našem shopu imamo različite kategorije postera, no ono što im je zajedničko jest – art pristup kod stvaranja vizuala. Bilo da je riječ o posterima za koje smo vizual izradili na digitalni način ili o posterima čije vizuale smo prvo naslikali rukom, a potom skenirali i uobličili u formu postera, ideja je da hdizajn posteri vašem interijeru daju art karakter. Nerijetko minimalistički, s elegantnim linijama i bez nepotrebnih detalja, hdizajn posteri mogu odlično nadopunjavati suvremene interijere.

Jedan veliki ili više manjih?

Nakon što ste odabrali postere, slijedi jednako važan korak – postavljanje postera u interijer. Prva stvar na koju morate pripaziti je – veličina postera. Ako ste nabavili poster velikog formata, primjerice 70×100 cm, bilo bi dobro da takve pozicionirate na čistim zidovima bez kombiniranja s drugim slikama ili posterima. Tako će njihova veličina potpuno preuzeti dekorativnu ulogu u tom dijelu interijera, a njihova veličina bit će dodatno naglašena. Što se tiče postera većih dimenzija, njih čak nužno ne morate staviti na zid. Već dugo je trend da se takvi posteri uokvireni odlože na pod i tek prislone na zid, što može dati jako dobar rezultat u minimalističkim prostorima.

Ako ste se pak odlučili kombinirati više postera na jednom zidu, koristite srednje ili manje formate postera. Kombinacijom primjerice šest ili više postera manjih ili srednjih dimenzija na jednom zidu u svom prostoru možete napraviti vašu privatnu galeriju. Pritom je važno paziti kako ćete kombinirati vizuale i boje postera kako bi zajedno na kraju skladno funkcionirali.

I na kraju se dobro vratiti na činjenicu cjenovne pristupačnosti postera. Nakon određenog vremena svoj interijer možete vrlo brzo osvježiti tako da neke stare postere zamijenite novima. Osim toga, neke postere možete čuvati i njima sezonski ukrasiti vaš interijer – primjerice proljetni vizuali za početak godine, a zimski za kraj. Mogućnosti su brojne.

Zatvori
Prijavi se
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici Nema proizvoda u košarici