28. siječnja 2021.

Japandi – novi trend u uređenju interijera

Japandi stil obilježavaju uglađene linije i neutralne palete boja. Upravo one koje i mi tako često koristimo na našim hdizajn plakatima.

Nedavno smo zakoračili u 2021. godinu s nadom da će ova godina biti puno bolja od protekle. Mi vjerujemo da hoće. No, kako je pandemija i dalje tu, i dalje smo više nego obično okrenuti svom domu u kojemu provodimo više vremena. Stoga će i dalje glavni cilj vezan uz interijere domova biti – učiniti ih što ugodnijima i skladnijima kako bi poticali naš unutarnji mir.

Ako u protekloj godini niste stigli preurediti svoj dom, možete to učiniti ove godine. I za to ne trebate potrošiti hrpu novca. Stručnjaci kažu kako će jedan od glavnih stilova za uređenje interijera ove godine biti stil – japandi. Riječ je o kombinaciji japanskog dizajna i skandinanvskog minimalizma. Japandi stil obilježavaju uglađene linije i neutralne palete boja. Upravo one koje i mi tako često koristimo na našim hdizajn plakatima (npr. plakati Memory Storage i Amelia).

Da je japandi stil u sve većem uzletu potvrđuje i popularni Pintrest. Na toj društvenoj mreži koja je orijentirana na otkrivanje ideja i raznih interesa i koja funkcionira poput online oglasne ploče na koju korisnici dodaju sadržaj koji ih zanima, naglašavaju kako je japandi sve popularniji. Primjerice, od listopada 2019. do rujna 2020. pretraživanje pojmova poput „neutralne palete boja“ ili „zemljani tonovi“ povećalo se nekoliko puta.

Hdizajn plakati mogu se izvrsno uklopiti u japandi stil. Pritom posebno preporučujemo plakate koji se nalaze u našim kategorijama – minimalizam i apstrakcija – a koji su umirujućih blagih tonova i jednostavnih linija.

Japandi stil uređenja interijera svodi se na minimalizam i praktičnu udobnost. Ne trebate svoju dnevnu sobu pretvoriti u instalaciju suvremene umjetnosti. Sve što je potrebno je riješiti se nepotrebnih stvari, grupirati one komade koji se međusobno upotpunjuju i uložiti u minimalističke i jednostavne predmete poput neke lijepe keramičke vaze, zgodne podne svjetiljke ili novog hdizajn plakata zemljanih tonova koji će se u nekom natur okviru odlično uklopiti u japandi stil. Pritom posebno preporučujemo plakate koji se nalaze u našim kategorijama – minimalizam i apstrakcija – a koji su umirujućih blagih tonova i jednostavnih linija.

Kombinacija prirodnog materijala i nježnih boja

Da zaključimo, ako svoj dom ove godine želite urediti u japandi stilu, trebate obratiti pozornost na ovo: prioritet imaju funkcionalnost i racionalna rješenja; interijer treba biti prožet jednostavnim oblicima i linijama; treba pripaziti na skladne proporcije namještaja u prostoru, iskoristiti skrivene prostore za pohranu; koristiti zemljane i umirujuće boje te prirodne materijale u interijeru, imati asketski pristup u dekoriranju prostora (manje je više) te koristiti umirujuću rasvjetu.

Cilj japandi stila je da se predmeti u pročišćenom interijeru skladno nadopunjuju te da se u konačnici dobije minimalistički i topli prostor za čiju će toplinu upravo zemljani tonovi odigrati glavnu riječ.

Zatvori
Prijavi se
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici Nema proizvoda u košarici