15. travnja 2023.

Hdizajn na Dblogu: Kako napraviti gallery wall i osvježiti zidove?

Ponosni smo što je ovih dana na portalu za interijere i dizajn Dblog.hr objavljen intervju s nama te smo tako imali čast predstaviti naš projekt dizajnerskih postera za uređenje interijera i vizuale nekih naših postera…

Ponosni smo što je ovih dana na portalu za interijere i dizajn Dblog.hr objavljen intervju s nama te smo tako imali čast predstaviti naš projekt dizajnerskih postera za uređenje interijera i vizuale nekih naših postera Dblog publici. Osim toga, porazgovarali smo s glavnom urednicom spomenutog portala Bobom Blašković o nekim trenutnim trendovima i savjetima vezanim uz dekoraciju interijera dizajnerskim posterima.

Izgledaju li slike bolje na bijelom, sivom ili crnom zidu? Kakvi okviri? Formati?

Svakako bismo savjetovali svjetlije tonove zidova jer otvaraju prostor i ne dosade tako brzo kao što je slučaj sa zidovima koji imaju neke intenzivne boje. Dakako, na takvim neutralnim zidovima najviše se ističu posteri koji onda imaju dvojaku ulogu, dekoriraju interijer te oživljavaju zidove kroz svoje boje, oblike, tematiku… Što se tiče okvira, tu također više preferiramo bijele okvire jer oni ne zatvaraju vizual postera u strogi pravokutni okvir, već ga čine otvorenijim. Dakako, natur i tamniji okviri mogu lijepo pristajati uz tamnije postere pa se tako više stapaju sa samim vizualom i ne privlače preveliku pozornost na sebe.

Kako napraviti lijep gallery wall?

Ono što je nama najljepše kod gallery walla je da objedinjuje različite motive i dimenzije u jednu cjelinu. Bilo da je riječ o tek nekoliko postera, najbitnije je da oni budu posloženi na različite visine zida, ali što je moguće jednako udaljeni jedni od drugih. Također je važno da imate neku središnju točku na zidu oko koje ćete graditi vašu galeriju. I generalno, česte greške su da se posteri i slike na zidu postavljaju previše visoko, odnosno preblizu stropa. Primjerice, poster većih dimenzija u okviru može lijepo izgledati i ako ga na nekom praznom prostoru stavite na pod i prislonite uza zid, ali nikako neće dobro izgledati ako ćete ga staviti preblizu stropa.

Kakvi zidovi su trenutno ‘in’?

Hrvoje i Josko: I dalje su u trendu svijetli tonovi zidova, bilo da je riječ o blagim sivim nijansama ili toplijim bež nijansama. A tu je svakako i basic bijela boja. No, za koju god boju se odlučili, treba imati pred očima kompletnu sliku interijera, uključujući i namještaj koji će uz skladne boje činiti jednu lijepu i ugodnu cjelinu. Isto tako, važno je znati koliko koji interijer ima dnevnog svjetla koje je iznimno bitno za kvalitetu života. Ako ga imate malo ili nedovoljno, nikako nemojte svoje zidove bojati u tamnije tonove. Na kraju, zidove oplemenite dizajnerskim posterima koji će vašem interijeru dati art karakter.

Ostatak intervjua pročitajte na dblog.hr.

Zatvori
Prijavi se
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici Nema proizvoda u košarici